1. Home
  2. Docs
  3. Handleiding
  4. Producten
  5. Product eigenschappen

Product eigenschappen

Bij sommige producten/webshops kan het gebruik van eigenschappen gebruikt worden. Eigenschappen kunnen voor een overzichtelijke structuur zorgen maar tegelijkertijd ook zorgen voor achterliggen filtering op je site. Zorg er dus steeds voor dat deze duidelijk en correct worden aangevuld.

Voor je met eigenschappen op je product kan werken zal je deze eerst moeten aanmaken op de eigenschappen pagina als dit nog niet gedaan is. De eigenschappen pagina kan je terugvinden als je in je WordPress dashboard zit en naar de tab “Producten” > “Eigenschappen” gaat.

Zodra je op deze pagina zit krijg je een overzicht van de reeds bestaande eigenschappen alsook de mogelijkheid om een nieuwe eigenschap aan te maken. Dit overzicht ziet er als volgt uit:

Om een nieuwe eigenschap aan te maken kan je in het veld “Naam” aan de linkerkant je eigenschap een naam geven en toevoegen door op de blauwe knop onderaan te klikken. Dit zal je nieuwe eigenschap toevoegen in de lijst die je rechts ziet staan.

Per eigenschap zal het ook de bedoeling zijn dat je waarden kan instellen op productniveau. Je kan de waarden in dit overzicht al aanmaken maar dit kan ook per product zodat je niet elke keer uit je product moet gaan om de waarden hier aan te maken. Wil je toch enkele waarden al toevoegen dan doe je dit eenvoudig door in het overzicht op “Voorwaarden instellen” te klikken. Dit opent dan een nieuw overzicht waarin je op gelijkaardige manier als de eigenschappen de waarden kan toevoegen.

Voor het aanmaken van waarden tijdens het aanmaken of bewerken van je producten kan je naar de rubriek “Productgegevens” scrollen en hierin naar de tab “Eigenschappen” gaan.

Eerst en vooral zal je een eigenschap moeten toevoegen aan je product dat je nu aan het bewerken bent. Klik hiervoor op de dropdown “Bestaande toevoegen” en selecteer de eigenschap die we zonet hebben gemaakt in het overzicht.

Nu deze eigenschap is toegevoegd kunnen we een waarde gaan toevoegen. Klik hiervoor op de titel van de eigenschap die net is toegevoegd. In het veldje “Waarde(n)” kan je een waarde zoeken als deze al bestaat of op de knop “Maak waarde(n)” drukken om een nieuwe waarde aan te maken.

Na het bewerken van de eigenschappen mag je zeker niet vergeten de eigenschappen op te slaan door op de blauwe knop onderaan te drukken. Nadat je dit hebt gedaan kan je best ook nog je product updaten door op de knop “Updaten” rechts boven te klikken.